Over het hof

De coöperatie Het Hof van Cartesius is de bekendste circulaire gebouwde groene werkplek voor creatieve en duurzame ondernemers van Utrecht. Bij Het Hof bouwen creatieve, duurzame ondernemers zélf hun eigen werkruimte af rondom een publieke, klimaatadaptieve binnentuin, in het Werkspoorkwartier in Utrecht. Het Hof biedt momenteel aan 40 Hofleden werkplaatsen en ateliers, is te huur als inspirerende vergaderlocatie en ontvangt jaarlijks 6000 bezoekers.

Tijdens de eerste twee fases van de ontwikkeling van het Hof van Cartesius is voor 545 m² aan circulaire gebouwen neergezet. Op dit moment is er een uitbreiding gaande naar 2600 m² met werkplekken voor in totaal 120 duurzame ondernemers. Het Hof is gasloos, wekt zelf 40.000 kWh stroom op, heeft een eigen moestuin en een ‘wadi’ voor wateropvang. Het Hof werd in 2019 nummer 17 in de Duurzame Top 100 van Dagblad Trouw.

Naast de 90% circulaire bouw zet Het Hof energie, afval en de collectieve tuin duurzaam neer. Het Hof wordt in fases gebouwd om in te spelen op organische gebiedsontwikkeling en verwacht voltooiing eind 2021. Samen maken we de stad vanuit Het Hof van Cartesius coöperatie U.A.

Bekijk hier een mini documentaire over Het Hof:

Hier leggen we uit wat Het Hof precies is:

Onze nominatie voor de Rabobank Stimuleringsprijs 2017: